Watch

Home

Priprema za IELTS

El. pošta Štampa PDF

PRIPREMA ZA IELTS 

 IELTS-687x385

 

International English Language Testing System- IELTS Academic and IELTS General

IELTS Academic

KO PRIHVATA IELTS ACADEMIC DIPLOMU?

Najzahtevniji i najteži međunarodno priznati akademski ispit, IELTS Academic, polaže se još uvek na papiru i potreban je za:

 • Upis svih inostranih studija: diplomskih, post-diplomskih (master), koledža, doktorskih i post-doktorskih i svih specijalističkih studija (United Kingdom, Australia, Canada, New Zealand, USA)
 • Emigraciju (Canada, United Kingdom, Australia, New Zealand, USA) i nekoliko zemalja u Evropi
 • MBBS, M.D. i ostali medicinski profesionalci koji polažu The Professional and Linguistic Assessment Board (PLAB) Test (UK Medical Council – GMC), Australian Medical Council, Canadian Medical Council etc.
 • Medicinske sestre, farmakolozi, farmaceuti, fiziotarapeuti, zubari koji sa IELTS diplomom vrše prijavu da polažu strukovne       ispite kao što su CGFNS, NCLEX RN, etc.
 • IELTS Academic se preporučuje za sticanje privremene ili stalne radne vize za zanimanja kao što su nastavnici, inženjeri. IT stručnjaci, i svim drugim višim i visoko obrazovanim zanimanjima (United Kingdom, Australia, Canada, New Zealand, USA i mnoge EU države)

744480 ygenerationoverseaseducation1514897756

 KAKO IZGLEDA IELTS ISPIT?

IELTS Academic se polaže na papiru i sastoji iz 4 dela: Listening, Reading, Writing i Speaking dela. Obično se Speaking polaže 7 dana nakon 3 pisana dela, ali to zavisi od testing centra i njihove odluke, pa se ponegde Speaking polaže istog danakada i ostali delovi, nakon pauze.

 1. 1.Listening- Slušanje i razumevanje različitih dijaloga, sa akademskim temama uz upotrebu različitih dijalekata engleskog jezika- iz kojih valja upisati tražene podatke (opšte činjenice ili detalje); traje oko 30 minuta i sastoji se iz tri dela (svaki deo je sve brži i teži)
 2. 2.Reading- za 60 minuta je potrebno brzo proučiti nekoliko akademskih tekstova sa raznim temama i odgovoriti na nekada veoma dvosmislena pitanja u vezi tekstova.
 3. 3.Writing- za 60 minuta potrebno je opisati jedan zadati grafik i napisati profesionalni akademski esej, poštujući minimalni broj reči i ostale akademske propozicije
 4. 4.Speaking- 11-14 minuta u razgovoru, u tri dela ( lična pitanja, jedna tema i dodatna pitanja srodna temi) u kojima se mora pokazati savršeno poznavanje jezika i odličan akcenat

IELTS

 

 

KADA MOŽEMO POČETI SA PRIPREMAMA ZA IELTS?

Početak priprema podrazumeva da ste minimum na Upper Intermediate-B2 nivou, a idealno na Advanced ili Proficency nivou znanja po CEFR skali, za ocene od 7 do 9. Svaki deo testa se posebno ocenjuje od 1 do 9, a krajnja ocena je prosek za sva 4 dela. Neki univerziteti/institucije zahtevaju i određene ocene na svakom delu, a neki samo navode prosečnu ocenu.

Ispit IELTS Academic je vratolomne brzine, zahteva apsolutnu sigurnost, ogromno znanje i veoma, veoma ozbiljne pripreme. Napominjemo, ovo nije opšti engleski jezik, nije čak ni književni engleski jezik- IELTS Academic je akademski engleski jezik, vrhunski nivo znanja naučnog engleskog jezika.

are zou ready

 

 

KAKO VAS U ŠKOLI BRITANIKA SPREMAMO ZA IELTS?

 

Ubrzanim tempom u školi Britanika, pripreme za IELTS mogu trajati od minimalno 30 radnih dana (6 nedelja) do prosečno 8 nedelja, a 12 nedelja za ocene 8 i 9. U slučaju da uočimo sistemske greške u toku predviđenih priprema, kurs možemo da produžimo u skladu sa potrebnim vremenom za ispravku grešaka i nedostataka-to se vidi na prolaznim, etapnim testovima.

ielts in 30 days

 

 Naša literatura je obimna, ciljana i savremena. Prijavu i uplatu polaganja ispita savetujemo na kraju pripremnog kursa, tek nakon završnog probnog IELTS testa u našoj školi.

 Savetujemo da nas kontaktirate čim odaberete univerzitet, da se što pre testiramo (besplatno je), jer iz bogatog iskustva znamo da su mnogi studenti izgubili stipendije zato što su se javili prekasno.

 Za IELTS Academic predavanja se održavaju svakog dana, od ponedeljka do petka, po 90 minuta i 4,5 sata učenja dodatno, po programu koji mi tačno krojimo i po utvrđenoj literaturi.

IELTS-Coaching-Classes

 

Ubrzani kurs za pripreme u školi Britanika fantastično simulira brzinu i težinu ispita koju ćete doživeti. A u rukama mr Danijele Gajić sa najvišom specijalizacijom pre svega za IELTS (takođe za TOEFL i sve međunarodne ispite) možete samo da izaberete datum i vreme početka kursa- sve ostalo je sigurna investicija u vašu budućnost.

danijelaiatefl

            

 

 

IELTS GENERAL TRAINING

 

KOME JE NAMENJEN IELTS GENERAL?

IELTS General test je namenjen pojedincima koji žele da imigriraju u Veliku Britaniju, Australiju, Novi Zeland, i ostale zemlje Commonwealth-a, kao i onima koji žele da tamo steknu osnovno ili srednje obrazovanje.

 

KAKO IZGLEDA IELTS GENERAL TEST?

 

Ovaj test se sastoji iz četiri dela kao i IELTS Academic– slušanje, čitanje, pisanje i govor, uz napomenu da se Listening i Speaking ocenjuju drugačije od Academic kandidata, iako i IELTS Academic i IELTS General kandidati polažu zajedno.

IELTS General je duplo lakši u gramatičkom i vokabularnom delu, jer se testira opšti engleski jezik, a ne akademski nivo znanja. Pisani zadaci su jednostavni, a tekstovi za čitanje su opšte teme. Skala ocena ide od 1 do 9, ali manje od prosečne ocene 5 nije poželjan rezultat.

ieltsdg

Što se tiče slušanja, iste materijale slušaju i IELTS Academic kandidati, ali se drugačije vrednuju odgovori.Takođe govorni ispit (Speaking) ima lakša pitanja od IELTS Academic ispita.Reading tekstovi su opšteg tipa, a Writing zadaci su takođe opšteg tipa (pismo i običan esej).

 

PRIPREME ZA IELTS GENERAL U ŠKOLI BRITANIKA

Početno znanje mora biti najmanje na B1a nivou CEFR skale (Pre-intermediate level- 25 radnih dana ubrzano). Nakon ovog nivoa možemo sigurno krenuti sa pripremama za IELTS koje traju od 20 dana do 30 dana ubrzano.

Dužina pripremnog IELTS kursa je kraća, ako dolazite sa višim nivoom znanja (B1a ili B1b) ili duža, ako je i tražena ocena veća, a vaše znanje ispod B nivoa. Nakon ulaznog testiranja za svakog kandidata mora se skrojiti plan rada posebno.

 

IELTS Life Skills A1

Pomoću ovog testa pojedinci mogu da dokažu svoje osnovne veštine govora i slušanja engleskog jezika, da bi stekli porodičnu, bračnu ili partnersku vizu. IELTS A1 test se sastoji samo iz dva dela–govor i slušanje.

Ovaj test je nešto novijeg datuma i mnogo je manjeg zahteva od IELTS General testa. Praktično, nakon Starter kursa (20 dana) i Beginner kursa (20 dana), testiramo najosnovnije znanje engleskog jezika.

Ako želite 100% siguran uspeh, preporučujemo da ipak završite i A2- Elementary nivo (20 dana). Nakon toga pripreme za test mogu trajati od 10 do 20 dana ubrzano. Sveukupno, samo u  školi Britanicca od nule do IELTS A1 možete stići za svega 3 do 4 meseca priprema, ili za 1 mesec ako dolazite sa predznanjem na A1 nivou.

 

IELTS Life Skills B1

Test je potreban svima koji trebaju da dokažu svoje veštine govora i slušanja engleskog jezika, za sticanje državljanstva ili boravišne vize.

I ovaj test se sastoji iz dva dela–govora i slušanja. Predznanje mora biti na B1a nivou ili Pre-intermediate (ubrzani kurs traje 25 dana), ali za visoke rezultate savetujemo i malo iznad, da završite B1b nivo (kurs takođe traje 25 radnih dana). Pripreme za sami IELTS B1 traju minimalno 25 radnih dana, sa predznanjem na nivou B1, ili 3 meseca ako dolazite sa A2 nivoom znanja.

 

KVALIFIKACIJE PROFESORA ZA PRIPREMU KANDIDATA ZA IELTS ISPIT

 

Za IELTS priprememr Danijela Gajić poseduje:

 

 • master specijalizaciju od godinu dana na Oxford Brookes univerzitetu
 •  i sama je položila IELTS Academic ispit sa najvišim ocenama za prijem na magistarske studije na Oxfordu
 • ogromno iskustvo kroz pripremu kandidata za IELTS u školi Britanika još od 2005. do danas
 • 270 sati raznih seminara u Velikoj Britaniji na TOEFL i IELTS treninzima, od 2007. do 2010.

 

U Srbiji, a i šire na Balkanu, ne postoji toliko usavršen profesor za IELTS ispit, ni po teorijskom, ni po praktičnom znanju. A, jedna je od retkih profesora koji su položili IELTS Academic ispit, što je neophodno za pripremu kandidata.

 

 

 

SVI PROFESORI SU KVALIFIKOVANI I LICENCIRANI ZA PRIPREMU IELTS ISPITA

 

Svi profesori koji drže pripreme za međunarodne ispite u školi Britanika su prošli obuku od strane prof. mr Danijele Gajić, magistra engleskog na Oxfordu i autora međunarodno predstavljene GSD metode, tako da je svaki profesor posebno licenciran za držanje priprema za odgovarajući međunarodni ispit i sam je polagao taj međunarodni ispit.

 

 

 

FOTOGRAFIJE PRAVIH ĐAKA SA MEĐUNARODNIM DIPLOMAMA

 

Jedino je u školi Britanika prolaznost na međunarodnim ispitima apsolutna i jedino škola Britanika ima fotografije svojih polaznika sa diplomama, da to i dokaže. 

 Pogledajte galeriju jednog broja polaznika škole Britanika koji su položili međunarodne ispite.

 Kliknite na MEĐUNARODNE DIPLOME.

 

 

 

UPIŠITE SE NA VREME

 

Najveći problem na koji je škola Britanika do sada nailazila kod priprema đaka za polaganje IELTS i drugih međunarodnih ispita iz engleskog jezika jeste čekanje poslednjeg trenutka da se krene sa pripremama. Naravno i u takvim situacijama smo činili nemoguće i za nezamislivo kratko vreme uspevali da pripremimo đaka da položi ispit, ali vam to svakako ne preporučujemo.

 Pozovite nas na vreme na broj +381 69 37 54 783. Ukoliko živite u inostranstvu možete nas na ovaj broj pozvati i putem Vibera ili WhatsApp-a.

 Možete popuniti i formular upisnice i mi ćemo Vas nazvati u najkraćem vremenu.

Iskoristite trenutni akcijskii popust od 10%! Pogledajte CENOVNIK.

Formular možete pronaći klikom na link UPISNICA.